Meerdaagse Xhoris dag 2

Goede avond beste volgers van de meerdaagse. Na een rustige nacht en ochtend waren we verbaasd dat slechts twee kinderen rond half acht wakker waren. Alle anderen lagen nog in dromenland. Toch waren we op tijd bij het ontbijt. Om acht uur schoven we onze benen onder tafel en maakten we ons lunchpakket.

Vol verwachting vertrokken we richting Comblain-au-Pont. Eerst maakten we een avonturentocht waarbij we op handen en voeten door een kleine grot kropen. Een voorproefje voor wat ons in de namiddag nog te wachten stond. Op het einde van de wandeling bedwongen we een rotswand. Met behulp van een touw gingen we de steile helling terug naar beneden. Nadien wandelden we langs de spoorlijn terug naar het station, waar we ons lunchpakket opaten.

De spanning begon te stijgen voor de apotheose van de meerdaagse, namelijk speleologie in de grotten van Comblain. De eerste groep vertrok en klom via het steile pad naar de ingang van de grot. Ook in de grot moesten we een beetje klimmen. Via een knopentouw geraakten we boven op de eerste helling. Maar dat was nog maar het begin. Daarna hebben alle kinderen het klim en klauterwerk feilloos tot een goed einde gebracht. Als afsluiter mochten we zonder lamp nog een laatste donkere tunnel door. Hier kwam teamwork goed van pas!

Na een deugddoende douche gaan we nu naar het avondmaal. Balletjes in tomatensaus met frietjes en curryworsten. Daarna maken we nog een avondwandeling en spelen we gezelschapsspelletjes met de nodige versnaperingen, want dat heeft iedereen zeker verdiend. We vermoeden dat de oogjes straks snel zullen toevallen. We hopen morgen iedereen weer op tijd aan het ontbijt te krijgen.

Morgen geen blogbericht meer, dan vertellen we jullie zelf wat we nog deden.

Groetjes uit Xhoris,

De 6L-ers

Meerdaagse Xhoris dag 1

Goeienavond!

Deze ochtend verzamelde een gezellige bende op de speelplaats om richting Xhoris te vertrekken. Na een probleemloze reis kwamen we onder een stralend zonnetje toe in het mooie domein Relaxhoris. Jammer genoeg konden we niet onmiddellijk in onze kamer, want de poetsvrouw was nog aan het werk. We hebben het domein dan maar verkend, met een eerste steile klim in het bos. Toen was het tijd voor een tien-uurtje. We konden genieten van de lekkere soezen van Isabelle, waarvoor dank!

De poetsvrouw was nog steeds bezig, dus wij trokken naar het omnisportveld. Daar speelden we voetbal, kubbs en een spannende basketbalwedstrijd. Na onze boterhammen konden we gelukkig onze bedden gaan opmaken en vertrokken we richting de burcht van Logne. Na een deskundige uitleg en rondleiding van de gids probeerden we zelf eens met een trebuchet (soort katapult) de burcht te bombarderen. We deden nochtans ons best, maar de burcht staat er nog steeds. Toen vertelde de gids ons de legende van de Gouden Geit. Na een zoektocht door de hele burcht vonden we de schat. Smullen maar!

Om 18 uur trokken we richting de eetzaal. We aten tomatensoep (zonder balletjes L), gevulde kip met gegrilde groentjes en aardappelen in de schil. Als dessert was er chocoladepudding en zongen we voor Merel haar verjaardag. Een lekkere cake hoorde er natuurlijk ook bij.

Op dit moment plonsen we in het zwembad. Buiten is het al donker, maar wij gaan nog even door! Zo meteen gaan we nog even relaxen op de kamer en dan kruipen we onder de lakens. Morgen wacht ons een zware dag, maar we kijken er naar uit! We houden hout vast, maar voorlopig zijn er nog geen traantjes gevloeid. Deze eerste dag was alvast een topdag volgens de 6L-ers!

Tot morgen,

De 6L-ers

Locatie

Lesuren

Maandag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Dinsdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Woensdag 8:50 - 11:35  
Donderdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Vrijdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:00

Contact

Lindenstraat 5,
3980 Tessenderlo

013/33 75 19

directie@lettertrein.be
secretariaat@lettertrein.be