Kennis- en ontmoetingsavond

kleuter uitnodiging

Mosselfeest

Zondag 8 oktober in zaal 't Goor.

mosselen

Meerdaagse Xhoris dag 2

Goede avond beste volgers van de meerdaagse. Na een rustige nacht en ochtend waren we verbaasd dat slechts twee kinderen rond half acht wakker waren. Alle anderen lagen nog in dromenland. Toch waren we op tijd bij het ontbijt. Om acht uur schoven we onze benen onder tafel en maakten we ons lunchpakket.

Vol verwachting vertrokken we richting Comblain-au-Pont. Eerst maakten we een avonturentocht waarbij we op handen en voeten door een kleine grot kropen. Een voorproefje voor wat ons in de namiddag nog te wachten stond. Op het einde van de wandeling bedwongen we een rotswand. Met behulp van een touw gingen we de steile helling terug naar beneden. Nadien wandelden we langs de spoorlijn terug naar het station, waar we ons lunchpakket opaten.

De spanning begon te stijgen voor de apotheose van de meerdaagse, namelijk speleologie in de grotten van Comblain. De eerste groep vertrok en klom via het steile pad naar de ingang van de grot. Ook in de grot moesten we een beetje klimmen. Via een knopentouw geraakten we boven op de eerste helling. Maar dat was nog maar het begin. Daarna hebben alle kinderen het klim en klauterwerk feilloos tot een goed einde gebracht. Als afsluiter mochten we zonder lamp nog een laatste donkere tunnel door. Hier kwam teamwork goed van pas!

Na een deugddoende douche gaan we nu naar het avondmaal. Balletjes in tomatensaus met frietjes en curryworsten. Daarna maken we nog een avondwandeling en spelen we gezelschapsspelletjes met de nodige versnaperingen, want dat heeft iedereen zeker verdiend. We vermoeden dat de oogjes straks snel zullen toevallen. We hopen morgen iedereen weer op tijd aan het ontbijt te krijgen.

Morgen geen blogbericht meer, dan vertellen we jullie zelf wat we nog deden.

Groetjes uit Xhoris,

De 6L-ers

Het Warmste Dorp

Warmste dorp

Locatie

Lesuren

Maandag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Dinsdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Woensdag 8:50 - 11:35  
Donderdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:40
Vrijdag 8:50 - 12:00 13:00 - 15:00

Contact

Lindenstraat 5,
3980 Tessenderlo

013/33 75 19

directie@lettertrein.be
secretariaat@lettertrein.be